Kokosová múka olej voda či mlieko. Kokos si môžete kúpiť vo viacerých verziách
Kokos patrí k plodine, ktorá je v potravinárskom priemysle využívaná na mnoho spôsobov. Vyrába sa z neho múka, mlieko, olej, voda, tuk, alebo si ho môžete kúpiť nastrúhaný, či čerstvý. Ak ste ešte tejto dobrôtke neprišli na chuť, mali by ste to čím skôr zmeniť. Pozrime sa na to, ako v akej podobe ho môžete konzumovať.
Kokosová múka
Táto múka je ideálnou náhradou za tú klasickú. Je bielej farby, takže ak ju použijete do pečenia, žiadnym spôsobom nezmení výzor vašich produktov. Na rozdiel od strúhaného kokosu, nie je chuť múky až tak výrazne kokosová, takže je dobrou alternatívou aj pre tých, ktorý túto potravinu veľmi nemusia. Je prirodzene bezlepková, takže ju ocenia hlavne ľudia trpiaci alergiou na lepok. Je ľahko stráviteľná, dokonca naše trávenie podporuje. Konzumovať by ste ju mali aj vtedy, keď sa snažíte schudnúť.
Kokosový olej
Olej vyrobený z kokosov je plný zdravých tukov. Neobsahuje cholesterol a navyše urýchľuje proces spaľovania tukov v našom tele. Preto je taktiež veľmi vhodný pri chudnutí. Celkovo urýchľuje metabolizmus organizmu, pretože namiesto toho aby sa energia, ktorú z neho získame ukladala, je hneď našim telom spotrebovaná. Ak chcete olej konzumovať ako prevenciu, dajte si z neho každé ráno jednu kávovú lyžičku. Pokiaľ ho chcete použiť ako nástroj na chudnutie, denne môžete zjesť pokojne i tri lyžičky denne. ak vám čistý olej nechutí, môžete ho zmiešať s citrónovou šťavou, alebo ho pridať do zeleninových šalátov.
Kokosová voda
Aj v tomto prípade hovoríme o výbornom, podpornom prostriedku pri chudnutí. V podstate sa jedná o tekutinu, ktorá vytečie z čerstvého kokosového orechu po jeho rozrezaní. Dostanete ju už balenú, ale lepšou voľbou je čerstvý orech, ktorý takpovediac odšťavíte sami. takto získate najčerstvejšiu verziu tejto vody.
Kokosové mlieko
Mlieko, alebo smotana sa používa najmä v ázijskej kuchyni. V porovnaní s našou klasickou smotanou, je tá kokosová omnoho jemnejšia a má príjemnú a veľmi jemnú kokosovú arómu. v podstate by sme mohli povedať, že charakteristickú chuť kokosu pri ňom ani necítime.